• White Instagram Icon
  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
יער הקקאו רח' פועלי צדק 2 תלפיות ירושלים
טלפון  |  077-5581105
נייד  |  050-7573213
דוא"ל  yaaracacao@gmail.com
  • יערה קלמנוביץ

פרלין קרמל מלוח בטבילה (מתכון של מוטי פרנגלר)




חומרים:

150 גרם סוכר

40 גרם גלוקוז

40 גרם מים

300 גרם שמנת

1-3 גרם מלח אטלנטי


אופן ההכנה

מרתיחים את השמנת עם המלח האטלנטי. מוסיפים מלח עד שטעמו בשמנת מאוד מורגש. לאחר ההרתחה מודדים 250 גרם.

בסיר מכינים קרמל ע"י הרתחת כל המרכיבים יחדיו. ברגע שמתחיל להתקבל הקרמל (צבע חום בהיר כמו דבש בהיר) מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים (זהירות!!!!! מבעבע) לאחר שהבעבוע נרגע והתקבל קרמל חלק, מבריק אחיד ודי נוזלי, מסננים אותו וניתן להוסיף אותו לשוקולד חלב.

מטמפררים 300 גרם שוקולד חלב ומוסיפים בהדרגה את הקרמל. בהתחלה 120 גרם, כאשר מערבבים נראה שקיבלנו שבירה של השוקולד והחמאת קקאו מתחילה להיפרד מהשוקולד. ממשיכים להוסיף מנות נוספות של הקרמל בערך 30 גרם כל פעם וממשיכים לערבב עד לקבלת מחית אחידה וגנאש בעל מרקם סמיך מאוד ומסטיקי (בערך לאחר הוספת 90 גרם מהקרמל). מעבירים למסגרת ומשאירים למשך לילה בחוץ להתייצב ולהתקשות. חותכים לקוביות, מצפים בעזרת מברשת צד אחד בשוקולד מריר מטומפרר ולאחר מכן מבצעים טבילה.

אם רוצים למלא קונכיות ממשיכים להוסיף קרמל לשוקולד בערך עוד 60 גרם עד לקבלת מרקם יותר נוזלי.

951 צפיות