• יערה קלמנוביץ

עוגת קרמבו כשרה לפסח

בד”כ כשמדברים על עוגות ועוגיות כשרות לפסח, מתחילים שיעולי חנק מאגוזים לעלות בגרוננו ופצפוצי קוקוס להיתפס בין שינינו. אבל זה לא חייב להיות ככה. והפעם עוגת קרם עם הרבה שוקולד עשירה וטעימה אומנם חלבית (אי אפשר להיות לגמרי צדיקים) אבל כשרה לפסח, טובה מאוד לחוליי צלייאק (רגישות לגלוטן) ומעולה לימי הולדת בבית ובגן.

שכבה 1: להקציף 6 חלבונים עם 6 כפות סוכר שטוחות. לאחר קבלת קצף מבריק ויציב מוסיפים את החלמונים וקופסא אינסטנט פודינג שוקולד של אוסם. לערבב היטב ולאפות בין 20-30 דקות בחום בינוני, עד שקיסם שננעץ….. העוגה עולה בצורה יפה ויורדת לאחר הקרור.

שכבה 2: להקציף 2 שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. תוך כדי המשק הקצפה להוסיף 1/2 כוס שמנת לקפה וקופסא אינסטנט וניל של אוסם ולהמשיך לערבב עד לקבלת קרם אחיד. לאחר שהעוגה מתקררת ויורדת נוצר מאין מכתש אותו יש למלא עם הקרם.

שכבה 3: 4 כפות קקאו + 5 כפות סוכר + 100 גרם חמאה + 2 שוקולד מריר. להמיס את החמאה על אש קטנה להוסיף את הסוכר והקקאו ולבסוף את קוביות השוקולד מריר עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד כמו בצק. להוסיף בהדרגה עד 1/3 כוס מים בשלבים עד שכל התערובת נמסה ואחידה אך עדיין סמיכה. לצנן מעט ולהוסיף 2 חלמונים. להקציף 2 חלבונים עם כף סוכר ולהוסיף לתערובת. לשפוך על השכבה האמצעית ולצפות את כל העוגה כך שלא רואים את הקרם בשכבה האמצעית, להכניס למקרר.

אם אתם מעלה שפוחדים מעוגות ב- 10 שלבים כל הסוד הוא בתכנון הזמן. מכינים את השכבה הראשונה ומכניסים לתנור. בזמן שהיא נאפת מכינים את השכבה השלישית (העליונה), מלבד הוספת הביצים. בזמן ששתי השכבות מתקררות מכינים את האמצעית ופשוט מרכיבים את כולן ביחד.

2176 צפיות
  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
יער הקקאו רח' פועלי צדק 2 תלפיות ירושלים
טלפון  |  077-5581105
נייד  |  050-7573213
דוא"ל  yaaracacao@gmail.com