• יערה קלמנוביץ

מרמלדת תות (PDF)

עוד מתכון מעולה של מוטי, גם הוא פרווה וכשר לפסח.

בישראל עולם הממתקים לא מאוד מפותח. אני לא אוהבת מתוק מאוד. אבל אני כל כך אוהבת ממתקים עשויים פרי, עשויים בעבודת יד, עשויים באהבה. המתכון ממש פשוט אחרי שמנסים פעם אחת. פקטין וגלוקוזה ניתן לקנות בכל חנות חומרי גלם לאפייה. פקטין יש גם בכל חנות טבע. בהצלחה (:

מצרכים:

200 גרם מחית תות. 40 גרם סוכר + 4-6 גרם פקטין 220 גרם סוכר 20 גרם גלוקוז מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

לקחת 200 גרם מהמחית ולהתחיל לחמם. לערבב היטב את הסוכר והפקטין. כאשר המחית מגיעה ל- 400C לערבב פנימה את הסוכר והפקטין, תוך בחישה מתמדת, ולתת למחית לרתוח. להוסיף את הסוכר תוך כדי בחישה ולהמתין שוב לרתיחה. להוסיף את הגלוקוז ושוב להמתין לרתיחה. להמשיך לבשל על אש קטנה עד שמגיע ל- 1050C. להוציא את הסיר מהאש להוסיף את מיץ הלימון לערבב מייד, למזוג את התערובת אל תוך המסגרת. להשאיר לייבוש בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות לפני החיתוך.

הערת העורך: זהו מתכון למרמלדת תות. אפשר להכין איתו מרמלדה גם מפירות אחרים- ישנם סוגי פירות שדורשים הגעה לטמפרטורה נמוכה יותר או גבוהה יותר – דבר שמשפיע מיידית על הטקסטורה של המרמלדה, אבל בגדול – בדר”כ עובדים על 105-107 מעלות.



0 צפיות
  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
יער הקקאו רח' פועלי צדק 2 תלפיות ירושלים
טלפון  |  077-5581105
נייד  |  050-7573213
דוא"ל  yaaracacao@gmail.com