• יערה קלמנוביץ

חטיף אגוזי בעבודת יד

מתכון לחטיף אגוזי לוז נהדר, אפשר להחליף את אגוזי הלוז בשקדים.

ו... זה גם כשר לפסח!!

250 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים.

100 גרם שקדים קלויים וקלופים.

340 גרם סוכר.

110 מ"ל מים.

250 גרם גלוקוזה.

70 גרם חלבון (משתי ביצים גדולות).

4 גרם (כפית וחצי) אבקת חלבון.

30 גרם סוכר.

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מפזרים שקדים בתבנית וקולים כ-20 דקות. כשהאגוזים בתנור מתחילים להכין את תערובת הנוגט- כדלהלן:

מביאים מים, גלוקוזה וסוכר לרתיחה בסיר קטן ומבשלים עד שהתערובת מגיעה ל-145 מעלות.

מקציפים חלבון יחד עם הסוכר שאותו מערבבים קודם באבקת חלבון- 8-10 דקות הקצפה עד לקבלת קצף נוקשה. מערבבים את תערובת הסוכרים (לאחר שהגיעה ל-145 מעלות) בתערובת החלבונים על ידי זילוף דק ותוך המשך הקצפה כ-10 דקות. בתום התהליך צריכה להתקבל תערובת סמיכה, קצת קשה ודי דביקה. מוסיפים את האגוזים הקלויים החמים ומקציפים עוד כ-2-3 דקות במהירות נמוכה עד שהם נטמעים בתערובת.

מניחים מסגרת ברזל על משטח סילקון (אם אין מסגרת/משטח אפשר לשפוך לתבנית חד פעמית) ושופכים אליה את התערובת. נותנים לתערובת להתקרר, חותכים למלבנים וטובלים אותם בשוקולד חלב מטומפרר בעזרת מזלג טבילה. מקשטים באגוזים (או שקדים) ומלח ים.

בהצלחה



0 צפיות
  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
יער הקקאו רח' פועלי צדק 2 תלפיות ירושלים
טלפון  |  077-5581105
נייד  |  050-7573213
דוא"ל  yaaracacao@gmail.com