פאי קסיס ופירות יער
אופן ההכנה

הקלתית:
לשים את כל המצרכים ומקררים לפחות שעה מרדדים ומסדרים על שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ. מחוררים עם מזלג ושוב מקררים חצי שעה.
אופים עד השחמה קלה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך רבע שעה.

המלית:
מחממים קלות 120 מ"ל שמנת מתוקה, חותכים את השוקולד לחתיכות קטנות ומכניסים כל פעם מעט לשמנת החמה. מערבבים עד להמסה.
מניחים בצד לחצי שעה.
בעזרת מטרפה טורפים את המלית להכנסת אווריריות קלה.
מוסיפים חלמון ביצה אחד ומערבבים היטב.
מסדרים בתוך הקילתית ואופים 3-4 דקות ( לא יותר!)
בתנור שחומם ל-180 מעלות.

מקשטים ומגישים!

תודה לסמדר סבן על המתכון!

מצרכים

לקלתית:
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
ביצה אחת

למלית:

120 מל שמנת מתוקה 38%
200 גרם שוקולד קסיס
חלמון ביצה

לקישוט:
פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות ופיסטוק קצוץ.